Aici am structurat toate informatiile importante despre autocolantele noastre de perete. Daca intrebarea dvs. nu este aici, scrieti-ne la contact@eosette.ro și vom fi foarte fericiți sa va ajutam.
Intrebari si raspunsuri despre stickere
1. Ce sunt stickerele? Stickerele de perete sau autocolantele sunt folii adezive care au proprietatea de a se lipi de pereti in asa fel incat daca vrei sa le indepartezi, o poti face fara a deteriora zugraveala. Ele reprezinta solutia ieftina si la indemana pentru a decora suprafete, fiind cel mai modern trend în materie de decor, cu un efect spectaculos. Clientii nostri ne-au marturisit ca au avut musafiri foarte impresionați de atmosfera spatiului decorat.
Iata mai jos cateva caracteristici ale stickerelor de perete:
· se aplica usor;
· au adezivul inclus;
· poti sa iti creezi propriul design, combinand mai multe modele;
· decorarea se face fara mizerie, praf sau gauri in pereti;
· se dezlipesc usor si nu lasa urme de adeziv pe perete;
2. Din ce sunt facute mai exact stickerele? Stickerele sunt realizate din PVC - vinil ecologic. Adezivul pe care il folosim este un acrilic pe baza de apa, care nu deterioreaza suprafata pe care este aplicat. Cernelurile folosite sunt netoxice. Stickerele sunt adesea alcatuite din mai multe parți separate, cum ar fi literele sau animalele, si au deja adezivul special aplicat. Partea cu adeziv este atasata de o coala suport, ce se indeparteaza atunci cand doriti sa lipiti stickerele pe perete. In functie de procesul de lipire, stickerele difera dupa cum urmeaza:
· Stickere cu folie de transfer. Aceste stickere au trei elemente: autocolantul propriu-zis, coala suport si folia de transfer. Se pot lipi pe orice culoare de suprafata fara a fi afectata coloristica designului. Se aplica pe perete cu ajutorul unei folii de transfer care ajuta la transferarea designului de pe coala suport pe perete, fara ca dvs sa fiti nevoiti sa lipiti fiecare element in parte.
· Stickere printate pe autocolant. Aceste stickere au doua elemente: autocolantul propriu-zis si coala suport. Acestea pot fi printate pe autocolant transparent sau alb mat netransparent. In cazul celui transparent, culoarea stickerului se va modifica in functie de culoarea suprafetei pe care este aplicat. De aceea, pentru pastrarea culorii cat mai vii si mai realiste, se recomanda aplicarea pe o suprafata deschisa, chiar alba. In cazul celui alb mat, acesta se poate lipi pe orice culoare de suprafata fara a fi afectata coloristica designului.
3. E nevoie de specialist pentru montaj? Nu este nevoie de specialist, oricine poate sa decoreze cu stickere. Pentru aplicarea pe perete, este suficient sa le dezlipiti de pe hartia suport. Lipirea stickerelor este o activitate ce poate fi facuta impreuna cu copiii. Transformati-va in artisti pentru o dupa-amiaza, combinati mai multe modele de abtibilduri de perete si creati un decor original - fara praf, fara zugraveala sau alte batai de cap - redecorarea se va face in joaca.
4. Unde se pot folosi stickerele decorative? Puteti decora cu stickere de perete oricunde! Le puteti folosi atat pentru decorarea casei (camera copilului, sufragerie, dormitor, hol, bucatarie) cat si pentru decorarea gradinitelor, scolilor, locurilor de joaca pentru copii, saloanelor de infrumusetare, cabinetelor de stomatologie, cabinetelor de pediatrie, birourilor, vitrinelor, centrelor de divertisment, etc.
5. Pe ce suprafete se pot aplica? Autocolantele se pot aplica pe orice suprafata neteda, plana, neporoasa, uscata si curata cum ar fi pereti, usi, oglinzi, frigidere, laptopuri, ferestre și mobilier.
Daca aveti indoieli cu privire la rezultat, va sfatuim sa taiati o bucata de autocolant de pe foaia suport, unde nu exista niciun model si sa o aplicati pe perete. Dupa 24 de ore, se va observa daca suprafata este adecvata sau nu.
6. Pe ce suprafete nu se pot aplica? NU recomandam aplicarea pe: suprafete poroase, texturate, suprafete nevaruite, caramida, suprafete varuite cu vopsea ce contine silicon, teflon sau ioni de argint, suprafete varuite recent (mai putin de 4 saptamani), suprafete umede, suprafete din vecinatatea unei surse de caldura (calorifer, soba, aragaz), suprafete impregnate cu grasime, suprafete umede, tesaturi, imbracaminte sau alte textile.
De asemenea nu recomandam sa le lipiti in exterior pentru ca vor fi expuse frigului, vantului sau razelor directe ale soarelui si este posibil sa nu reziste foarte mult in timp si sa se dezlipeasca.
Nu recomandam nici lipirea lor peste un tapet de hartie. Este posibil ca in cazul in care veti dori sa il dezlipiti de pe suprafata respectiva, sa se dezlipeasca cu tot cu hartie.
7. Cum dezlipesc un sticker de pe perete? Stickerele decorative pot rezista pana la 4 ani. In timp, este posibil ca adezivul sa faca priza cu suprafata pe care a fost aplicat. Astfel, daca nu este indepartat corect, este posibil sa dezlipeasca si mici straturi de var sau vopsea. Daca doriti sa le dezlipiti, atunci incepeti cu o margine din partea de sus a stickerului si trageti de el incet. Va puteti folosi de un feon pentru a incalzi adezivul, aplicand aerul cald peste sticker cu miscari circulare.
Ghidul de aplicare pas cu pas a autocolantelor Eosette
1. Autocolantele Eosette vor ajunge imprimate pe una sau mai multe folii si ambalate intr-o tipla de plastic de protectie. Deschideti ambalajul si scoateti foliile. Intindeti-le pe o suprafata plana, in apropierea locatiei de aplicare dorita.
2. Curatati si uscati suprafata pe care se aplica autocolantul Eosette. Indepartarea oricarei mizerii sau pete de ulei de pe suprafata este foarte importanta. O suprafata curata va permite autocolantului sa adere in mod corespunzator. Lasând murdarie sau pete de ulei va determina ca autocolantul Eosette sa adere la ele, mai degraba decât pe perete. Utilizati un burete umed si o cantitate mica de sapun. Asigurati-va ca peretele este uscat inainte de a pune autocolantul!
3. Dezlipiti primul autocolant de pe folie. Acesta ar trebui sa se dezlipeasca cu usurinta. In cazul in care manipulati un autocolant de dimensiuni mari, aveti nevoie de o a doua persoana sa tina capatul opus al autocolantului, astfel incât cele doua parti sa nu se lipeasca intre ele.
4. Aplicati autocolantul Eosette pe perete potrivit imaginii care insoteste folia sau in cazul in care nu este insotita de o schema de aplicare, fiti creativi si aplicati-le in orice combinatie doriti. La inceput, se aplica fara presiune puternica pentru a va asigura ca a fost plasat in pozitia dorita. In cazul in care elementul aplicat trebuie sa fie mutat, pur si simplu decojiti-l, apucându-l dintr-un colt si tragându-l usor de pe suprafata, spre centrul autocolantului, pâna când acesta este dezlipit de pe perete.
5. Examinati plasarea autocolantului pe perete. Daca sunteti multumit cu pozitia, neteziti suprafata si indepartati bulele de aer care ar putea fi prezente. Intotdeauna impingeti bulele de aer spre exterior spre o margine pentru a le elimina.
6. Repetati pasii 3-5 pâna când toate piesele sunt aplicate pe perete si bucurati-va de opera de arta!
Pentru mai multe detalii puteti vizualiza filmul de mai jos.
https://www.youtube.com/watch?v=bGU1A2DhiHg